Számítógép javítás főoldal Számítógép Javítás animáció lejátszása elölről Számítógép Javítás animáció leállítása
English > PcVilag computer repair
Rólunk írták:
Krausz Ádám
Vác
"Nem gondoltam volna, hogy a számítógép javítás lehet ennyire tökéletes. A PC-m újratelepítése után az összes korábbi programot megtaláltam, és több jó ötletet is elmagyarázott a szerviz. Így sokkal gyorsabban tudok dolgozni, mint korábban. Profi rendszergazda, ajánlom minden kisvállalkozásnak!"
Dr. Horváth Balázs
Budapest
"Szeretném még egyszer megköszönni Csabának, hogy ilyen gyorsan segítségemre sietett és, hogy kb. fél órán belül a számítógépem újra is éledt! Aki olcsón profi munkát szeretne, annak feltétlenül ajánlom a céget!"
Kardos Péterné
Budapest XVI. kerület
"Köszönöm szépen a precíz és gyors, profi munkáját. További szép sikereket kívánok."
Szegedi Kálmán
Budapest
"A Számítógép megfelelő beállítása és megtisztítása megtette a hatását. A javítás előtti lomha gép most ismét olyan gyors, mint a vásárlás napján volt. Minden haveromnak ajánlani foglak titeket!"

Router és WiFi beállítás, hálózat építés

Hálózat és vezetéknélküli (WiFi) hálózat beállításTöbb számítógépe van és szeretné hálózatba kötni őket? Jó lenne egyszerre több géppel csatlakozni az Internethez? A hálózat segítségével fájlokat és nyomtatókat oszthat meg számítógépei között. Ezzel egyszerűbbé válik a gépek közötti állományok mozgatása és elegendő lehet több számítógép kiszolgálására egyetlen nyomtató is.

Vezeték nélküli (WiFi) vagy vezetékes hálózat?

Vezeték nélküli hálózat telepítés, Router beállításRouter telepítés (forgalom irányító eszköz) segítségével szervizünk képes Internet előfizetésének több számítógép közötti megosztására akár vezetékes, akár vezeték nélküli formában. WiFi (=Vezeték nélküli hálózat) használatával kiaknázhatja notebookja és mobil eszközei hordozhatóságát, így nem lesz helyhez kötve, továbbá elkerülheti a kábelezéssel járó bonyodalmakat is. Gondoljon csak bele mennyivel kellemesebb egy nyári délutánon a kerti karosszékből böngészni az internetet, vagy elolvasni a legfontosabb üzleti híreket.

Hálózat biztonság, biztonságos router beállítás

Helyes router beállítás = Hálózati biztonságHálózat építés és router telepítés során rendkívül fontos, hogy az adatbiztonság megfelelő legyen. Sokat hallani lehallgatott, vagy feltört vezeték nélküli hálózatokról, s ez nem véletlen. A céges és az otthoni WiFi hálózatok egyik gyakori hibája, hogy a WiFi kapcsolat beállítása során elmulasztják megfelelően beállítani a biztonságos munkavégzéshez szükséges titkosítási paramétereket.

Sok esetben egyáltalán nem állítanak be titkosítást, a nyílt hálózaton keresztül pedig bárki internetezhet, ezzel lassítva a saját hozzáférésünket. Megfelelő titkosítás nélkül komoly esélyünk van rá, hogy illetéktelenek is felcsatlakoznak a hálózatunkra, áttekintik forgalmunkat, lehallgathatják üzeneteinket, és hozzájutnak az internetes bankhoz használt bankkártya és/vagy hitelkártya adataihoz, továbbá a számítógépen tárolt bizalmas információkhoz.

Jelenlegi állapot szerint a megfelelő router beállítás a legalább WPA2-PSK szintű titkosítást jelenti. A régen nagy számban használt WEP titkosítási szint mára (hozzáértő személy számára) percek alatt feltörhető. WPA-PSK pedig csak akkor mondható biztonságosnak, ha legalább 16 karakteres és kellőképpen bonyolult jelszót használunk. Ha bizonytalan a titkosítást illetően, akkor ellenőrizze routere titkosítási paramétereit a típusnak megfelelő webfelületen (általában: http://192.168.0.1 vagy http://192.168.1.1 vagy http://192.168.2.1), illetve kérje szakembereink segítségét bizalommal.

Hálózati nyomtatás, fájlmegosztás, VPN

Mappa és nyomtató megosztásA hatékony irodai vagy otthoni munkavégzés érdekében javasolt a szükséges dokumentumok, táblázatok és egyéb állományok megosztása. Ez egyfajta "virtuális" meghajtót jelent, amely nem a saját számítógépünkön helyezkedik el, hanem egy szerver számítógépen. (szerver gép lehet egy már meglévő irodai pc is.) Ezt a megosztott tárat használhatjuk közösen, dolgozhatunk egymás dokumentumain, vagy csak elolvashatjuk a kollégák által elkészített jelentéseket, prezentációkat. A megosztott tár állományai, bizonyos feltételek teljesülése esetén, akár távolról 0-24 óráig elérhetővé tehetőek Virtuális Magánhálózat (VPN) segítségével is. Így megszabadulhat az irodához kötött munkavégzéstől.

További költségcsökkentést jelenthet a nyomtatók számának csökkentése, hiszen a hálózat segítségével a nyomtatás is történhet a gépek között megosztott nyomtatóra.

Amit nyújtani tudunk

  • Router beállítás, szakszerű titkosítás kiválasztása.
  • Irodák és otthoni hálózatok szakszerű és biztonságos hálózati igényeinek felmérése és kivitelezése.
  • Meglévő hálózat bővítése, korszerűsítése, illetve a felmerülő hálózati hibák megszűntetése.
  • Speciális igényeket megvalósító egyedi router szoftver telepítés, hatósugár nővelés router antenna csere.
  • Nyomtató szerver (print szerver) beállítása és telepítése a számítógépekre.
  • Több pontos WiFi, vezeték nélküli hozzáférés létesítése szállodák, motelek részére.
  • Fájlmegosztás beállítása, szerver számítógép konfigurálása.
  • Nyomató megosztás elkészítése, nyomtató szerver telepítése és kliens gépekre történő telepítése.

Vissza a számítógép szerviz szolgáltatásokhoz...