Számítógép javítás főoldal Számítógép Javítás animáció lejátszása elölről Számítógép Javítás animáció leállítása
English > PcVilag computer repair
Rólunk írták:
Molnár Rita
Budapest
"Amikor elszállt a notebookom kihívtam a PcVilág-ot. Azt hittem, hogy az összes adatomat elveszítettem. Szerencsére a PcVilág szerviz egyetlen délután alatt rendbe hozta a gépet és visszaállította az elveszett képeimet. Ez a javítás engem meggyőzött."
dr. Tóth Sándor
Budapest, XXII. kerület.
"Szeretném köszönetem kifejezni a PCVilágnak, személyesen Nagy Csaba Benedek munkatársuknak, magas szakmai színvonalú, lelkiismeretes munkájáért. Több számítógép javító céggel volt már kapcsolatom. Ez ideig a PCVilág szervizt találtam a legmegbízhatóbbnak, leginkább ügyfélbarátnak. Részrehajlás nélkül mindenkinek ajánlom. Tisztelettel: dr. Tóth Sándor, kandidátus, nya.tudományos főmunkatárs "
Horváth Veronika.
Budapest XIV. kerület.
"Nagyon elégedett voltam a szolgáltatással és a szerviz árakkal is. A javítás után a laptopom olyan gyors lett mint még soha korábban. A kiérkező szerviz technikus segítőkész volt és mielőtt elment mindent ellenőrzött, hogy megfelelően működjön. A telepített Nod-32 vírusölő is hibátlanul működik."
Hegedűs Tamás.
Budakeszi
"Nagyon tetszett, ahogyan a gépemet távolról irányítva megjavították. Még a levelező programom használatát is megmutatták távolról! Az Internetem sokkal gyorsabb lett azóta és az összes vírus eltűnt a gépemről. A javítás jobban sikerült mint vártam."

Router és WiFi beállítás, hálózat építés

Hálózat és vezetéknélküli (WiFi) hálózat beállításTöbb számítógépe van és szeretné hálózatba kötni őket? Jó lenne egyszerre több géppel csatlakozni az Internethez? A hálózat segítségével fájlokat és nyomtatókat oszthat meg számítógépei között. Ezzel egyszerűbbé válik a gépek közötti állományok mozgatása és elegendő lehet több számítógép kiszolgálására egyetlen nyomtató is.

Vezeték nélküli (WiFi) vagy vezetékes hálózat?

Vezeték nélküli hálózat telepítés, Router beállításRouter telepítés (forgalom irányító eszköz) segítségével szervizünk képes Internet előfizetésének több számítógép közötti megosztására akár vezetékes, akár vezeték nélküli formában. WiFi (=Vezeték nélküli hálózat) használatával kiaknázhatja notebookja és mobil eszközei hordozhatóságát, így nem lesz helyhez kötve, továbbá elkerülheti a kábelezéssel járó bonyodalmakat is. Gondoljon csak bele mennyivel kellemesebb egy nyári délutánon a kerti karosszékből böngészni az internetet, vagy elolvasni a legfontosabb üzleti híreket.

Hálózat biztonság, biztonságos router beállítás

Helyes router beállítás = Hálózati biztonságHálózat építés és router telepítés során rendkívül fontos, hogy az adatbiztonság megfelelő legyen. Sokat hallani lehallgatott, vagy feltört vezeték nélküli hálózatokról, s ez nem véletlen. A céges és az otthoni WiFi hálózatok egyik gyakori hibája, hogy a WiFi kapcsolat beállítása során elmulasztják megfelelően beállítani a biztonságos munkavégzéshez szükséges titkosítási paramétereket.

Sok esetben egyáltalán nem állítanak be titkosítást, a nyílt hálózaton keresztül pedig bárki internetezhet, ezzel lassítva a saját hozzáférésünket. Megfelelő titkosítás nélkül komoly esélyünk van rá, hogy illetéktelenek is felcsatlakoznak a hálózatunkra, áttekintik forgalmunkat, lehallgathatják üzeneteinket, és hozzájutnak az internetes bankhoz használt bankkártya és/vagy hitelkártya adataihoz, továbbá a számítógépen tárolt bizalmas információkhoz.

Jelenlegi állapot szerint a megfelelő router beállítás a legalább WPA2-PSK szintű titkosítást jelenti. A régen nagy számban használt WEP titkosítási szint mára (hozzáértő személy számára) percek alatt feltörhető. WPA-PSK pedig csak akkor mondható biztonságosnak, ha legalább 16 karakteres és kellőképpen bonyolult jelszót használunk. Ha bizonytalan a titkosítást illetően, akkor ellenőrizze routere titkosítási paramétereit a típusnak megfelelő webfelületen (általában: http://192.168.0.1 vagy http://192.168.1.1 vagy http://192.168.2.1), illetve kérje szakembereink segítségét bizalommal.

Hálózati nyomtatás, fájlmegosztás, VPN

Mappa és nyomtató megosztásA hatékony irodai vagy otthoni munkavégzés érdekében javasolt a szükséges dokumentumok, táblázatok és egyéb állományok megosztása. Ez egyfajta "virtuális" meghajtót jelent, amely nem a saját számítógépünkön helyezkedik el, hanem egy szerver számítógépen. (szerver gép lehet egy már meglévő irodai pc is.) Ezt a megosztott tárat használhatjuk közösen, dolgozhatunk egymás dokumentumain, vagy csak elolvashatjuk a kollégák által elkészített jelentéseket, prezentációkat. A megosztott tár állományai, bizonyos feltételek teljesülése esetén, akár távolról 0-24 óráig elérhetővé tehetőek Virtuális Magánhálózat (VPN) segítségével is. Így megszabadulhat az irodához kötött munkavégzéstől.

További költségcsökkentést jelenthet a nyomtatók számának csökkentése, hiszen a hálózat segítségével a nyomtatás is történhet a gépek között megosztott nyomtatóra.

Amit nyújtani tudunk

  • Router beállítás, szakszerű titkosítás kiválasztása.
  • Irodák és otthoni hálózatok szakszerű és biztonságos hálózati igényeinek felmérése és kivitelezése.
  • Meglévő hálózat bővítése, korszerűsítése, illetve a felmerülő hálózati hibák megszűntetése.
  • Speciális igényeket megvalósító egyedi router szoftver telepítés, hatósugár nővelés router antenna csere.
  • Nyomtató szerver (print szerver) beállítása és telepítése a számítógépekre.
  • Több pontos WiFi, vezeték nélküli hozzáférés létesítése szállodák, motelek részére.
  • Fájlmegosztás beállítása, szerver számítógép konfigurálása.
  • Nyomató megosztás elkészítése, nyomtató szerver telepítése és kliens gépekre történő telepítése.

Vissza a számítógép szerviz szolgáltatásokhoz...